NewsВДЪХНОВЯВАЩ ЗАВЪРШЕК НА ЗИМЕН СЕЗОН 2022 ГОДИНА

FB_IMG_1643717195336

Зимният сезон за нашия клуб започна още в края на 2021 година, с финала на Атлетическа лига GO!KIDS!,където повече от 40 деца от нашия клуб взеха участие! При повече от 600 деца от цяла България ,нашите състезатели завършиха с осен отличия и няколко призови класирания. Най силно се открои Виктория  Ангелова ,която спечели два златни медала и загатна за своята прекрасна форма за предстоящия Републикански шампионат по многобой до 14 години.

С него започна и старта на състезателната 2022 година, още в средата на месец януари. Шест момичета от нашия клуб взеха участие,като разбира се всички бяхме съсредоточени във Вики! За жалост всички наши и нейни не издържаха на емоциите и тя не успя да даде най доброто от себе си ,но въпреки това показа воля на боец. Всичко за нея тепърва предстои. Разбира се и всчики останали деца, въпреки крехката си възраст, пребориха страха и адреналина и се представиха повече от достойно.

Последва Национален шампионат за младша възраст ,където все още тринадесет годишна Калина Георгиева ,завоюва престижното 4то място в най-масовата дисциплина 60 метра.

Началото на февруари се проведе Републиканско първенство за старша въсраст ,където Стелияна Петкова донесе първата титла за нашия отбор,в най- сложната в технично отношение дисциплина овчарски скок. Стели не успя напълно да разгърне своя потенциал ,но ние  и пожелаваме да е здрава , по смела , уверена и всичко ще дойде на мястото си.

Средата на февруари се проведе най- очакваното за нас републиканско първенство за юноши и девойки до 16 години. Клубът ни участва с най многобройната група ,но и с най големите очаквания. Завършихме с един сребърен медал на Теодор Христов  на 60 метра и бронзов на 60 метра препятствия на Калина георгиева , няколко престижни класирания на Марио Чавдаров и Калоян Николов на 60 метра с препятствия и 800 метра и с леко разочарование ,защото имахме много повече амбиции ,но състезанията са непредсказуеми, за това  винаги казваме  най-доброто предстои!

Завършихме сезона с шампионата за жени ,където Стелияна Петкова се пребори за бронзовото отличие и най- вдъхновяващото ни постижение на нашата треньорка Маги Христова ,която в първия ден от своята 45 годишнина направи страхотен подарък за Рождения си ден , с Балкански рекорд в скока на дължина за мастери в възрастта 45+ години.

Целият ни екип пожелава успешна подготовка на всички състезатели ,да са здрави.

Лятото чука на вратата,нека то да ни донесе много поводи за гордост!

© 2022 PrioritySport.bg | Всички права запазени