blogNewsНАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА ЗА ДЕЦА СБЛЪСЪК НА ТРЕНИРАНОСТ, АМБИЦИЯ И ФИЗИОЛОГИЯ

IMG-2e8adf17b3cab7f3c64bcd73d32d6a02-V

Този уикенд в столичната зала “Асикс арена” се проведе поредното  републиканско първенство по трибой за момчета и момичета, родени от 2010 до 2013 година.Всеки ,който поне малко разбира от физиология, ще разбере за  неравнопоставерността на децата. В горе посочените възрасти и половин  година е много. 

Като клуб ,който през последните три години е бил шампион в тези групи, в  лицето на Теодор Христов, Калина Георгиева и Виктория Ангелова, сме  абсолютно наясно за необходимостта от високо ниво на подготовка, тренираност и всеотдайност. 

Дали е редно в тази крехка възраст децата ,да бъдат тренирани ,защото  условията го изискват или просто трябва да бъдат обучавани ,трудно е да се прецени ,само времето може да го покаже. Безспорен факт е ,че освен  огромния талант, по бързото израстване също е решаващ фактор.Всичко  останало е въпрос на амбицията на треньорите за себедоказване. През 2024 година не излъчихме шампиони ,дори и много призови класирания.  Най- предна позиция зае Карина Николова 22 място ,следвана по надолу в  класирането от Лора Делчева и Калина Христова,които са все още на 11 години. Успехите обаче ,не винаги са свързани със спечелените медали ,това е годината  в която имаме най сплотения и истински отбор. Отбор на приятелство, отговорност и всеотдайност .За краткото време в ,което тренират  децата,въпреки огромното притеснение, дадоха всичко от себе си. Добрите  резултати, са въпрос на търпение , натрупани тренировки и опит. Редно е да споменем и другите прекрасни деца взели участие в националния  шампионат за момчета и момичета по лека атлетика: Даяна Веселинова,Мария  Комшева,Маги Маркова,Дона Илиева,Вики Стойчева,Борис Митев и Илиян  Димитров. 

Благодарност от целия ни екип!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2022 PrioritySport.bg | Всички права запазени