blogNewsНАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА ДО 16 ГОДИНИ и ВЪЗМОЖНО ЛИ Е УЧИЛИЩЕТО И СПОРТА ДА ВЪРВЯТ ” РЪКА ЗА РЪКА”?

DSC_0829

 

Отговора на този въпрос ,ще потърсим в настоящата статия!

С националния шампионат за момчета и момичета по лека атлетика до 16 години завърши зимния състезателен сезон ,през уикенда в зала “Асикс арена”.
С почти напълно обновен отбор очакванията не бяха огромни ,единствената надпревара беше, за подобряване на лични резултати .
Едни успяха,при други за жалост притеснението изигра решаваща роля в реализирането на собствените възможности.
По важното в случая е да разберем ,кое е само желание за изява и кое е всъщност приоритет , за реализация в спорта и в частност в леката атлетика?
За нашия клуб училището винаги е било и ще бъде от огромно значение,ние възпитаваме интелигенти и умни деца.
Както училището обаче ,така и тренировката е непрекъснат процес на усъвършенстване и развиване на нашите физически и умствени качества .
Погледнато просто няма как да искаме високи резултати без този непрекъснат процес, наречен тренировка. Всичко инцидентно един два пъти в седмицата се нарича ,раздвижване и няма как да очакваме високи резултати.
Да погледнем обратния вариант ,ходим ден два на училище през другото време ,само тренираме ,тогава със сигурност ситуацията ще бъде различна.
НО…….
Ако бъдем достатъчно мотивирани и спорта бъде наш приоритет дали ,ще успеем и с двете ?
Доказано е ,че може !
Очевидно някои деца го правят намирайки по равно, време за училище и време за тренировка ,защото високите резултати на националните шампионати го показват . Те са подготвени ,мотивирани и с огромно желание и амбиция подхождат към всяко едно състезание . И разбира се печелят медали и призови класирания.
След всичко написано по горе представянето на нашите момичета
Йоана Михайлова ,Пламена Георгиева,Ирина Ангелова,Ивета Евдокиева,Божидара Злоткова,Далия Янкова,Емилия Константинова и нашите дебютантки Ема Джамджиева,Маги Цветкова ,Виктория Митрева и Йоана Петрова , беше абсолютно задоволително за техните моментни сили и възможности.
Предстоят ни няколко месеца на подготовка за следващия сезон,началото на лятото.
Месеци за размисъл , за тренировки , за намиране на подходяща мотивация и разбира се, подреждане на желания и приоритети .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2022 PrioritySport.bg | Всички права запазени