blogИскате здрава имунна система, тренирайте!

rsz_11_2

 

Силата на имунната система зависи от това ,колко често боледуваме и колко бързо ще оздравеем. Нейната основна функция е да разпознава и неутрализира всички чужди тела в организма.

Както всички клетки в нашето тяло така и клетките на имунната система имат нужда от приток на кислород и хранителни вещества. Редовните и умерени тренировки,подобряват кръвопотока , захранват клетките на имунната система и намаляват стреса, на който децата и възрастните са подложени.

Физически упражнения за поддържане на здраве и тонус,могат да предотвратят много вирусни заболявания,както и да повишат имунните сили на организма, чрез подобряване на метаболизма,т.е ускореното освобождаане на токсини от тялото.

Много често хората прекарват живота си в работа и обръщането към спорта, като средство за борба с вредните навици е прекрасен начин за справяне с напрегнатото ежедневие и стрес. Специалистите в областа на спорта отдавна са установили че, интересът към спорта трябва да се развие още от ранна детска възраст. Така е по-сигурно, че той ще стане част от живота на вашето дете през целият му жизнен път,като в същото време върви ръка за ръка с много други здравословни навици, като хранене и сън.

НАШИТЕ ПРЕПОРЪКИ: Тренировките на открито са основните стимулатори на имунната система.Умереното излагане на слънце ,дишането на чист въздух повишава активността на кръвните клетки в белите дробове и синтеза на витамин Д. Хранете се редовно ,консумирайте свежи плодове и зеленчуци. Не стойте до късно на телефони и таблети ,лягайте си възможно най-рано ,за да възстановите пълноценно всички защитни функции на организма. Ключът към доброто здраве, младост, самочувствие и красива физика се крие в умерената и непрекъсната физическа активност.

© 2022 PrioritySport.bg | Всички права запазени